Home crypto Wanneer winst nemen op Bitcoin. Lees deze tip, voordat je instapt.

Wanneer winst nemen op Bitcoin. Lees deze tip, voordat je instapt.

by Peter Meijburg

Wanneer moet ik Bitcoin kopen? Misschien heb jij jezelf deze vraag ook wel eens gesteld. Kan ik nog wel Bitcoin kopen nu hij al zo hard is gestegen? Moet ik wachten tot Bitcoin is gedaald? Iedereen probeert het instapmoment voor Bitcoin en andere crypto’s perfect te timen.
Maar als je eenmaal bent ingestapt, is de volgende vraag minstens zo belangrijk: wanneer stap ik uit? Met andere woorden: wanneer neem je winst op je Bitcoin? In dit blog vertel ik je hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Voordat ik je laat zien wanneer je het beste winst kan nemen op Bitcoin zou je jezelf moeten afvragen: wil ik dat wel? Wil ik winst nemen op mijn cryptovaluta? Waarom zou ik niet lekker wachten tot ik zeventig ben? Tegen die tijd kan ik altijd nog besluiten of ik mijn coins verkoop of niet. Toch?
Natuurlijk is daar iets voor te zeggen. Of het nu gaat om aandelen of Bitcoin, je hebt verschillende soorten beleggers, ieder met z’n eigen tijdshorizon. Zo heb je daytraders die profiteren van de dagelijkse koersbewegingen, swingtraders die hun posities gemiddeld enkele weken aanhouden en langetermijn beleggers die de dalingen en stijgingen uitzitten en erop vertrouwen dat Bitcoin over jaren nog veel meer waard is geworden.  

Verkoop als Bitcoin is gestegen, koop als Bitcoin is gedaald.

Dit is in het kort hoe ik handel in Bitcoin en andere cryptovaluta. Makkelijker kan ik het niet maken. Ik moet er wel meteen bij vertellen dat ik geen buy & hold belegger ben. Bitcoin kopen en er vervolgens niet meer naar omkijken is niets voor mij. Waarom niet? Omdat ik niet weet hoe de wereld er over tien, twintig jaar uitziet. Laat staan de cryptowereld. Na de beurscrash van 1929 duurde het 25 jaar, voordat de Dow Jones weer op break even stond. Ik zeg niet dat Bitcoin een zelfde lot is beschoren, maar zeker weten doe ik het ook niet. Wat ik wel weet, is dat als ik winst neem op mijn crypto’s die winst in the pocket is. Het is geen winst ‘op papier’, maar echte winst. Daarom is het zo belangrijk dat je van tevoren weet wanneer je uitstapt en in elk geval een deel van je wint zeker stelt. Een virtuele winst is leuk, maar die kan zomaar weer verdwijnen.
Mijn strategie is dus ‘sell into strength, buy into weakness’. Dus als de koers flink is opgelopen, verkoop ik een deel; gaat daarna de koers weer omlaag, dan koop ik bij.
De meeste nieuwkomers in Bitcoin doen het precies andersom: kopen als de koers is gestegen, omdat ze bang zijn de boot te missen. En verkopen als de koers al een eind is gedaald, bang om hun laatste stukje Bitcoin ook in rook te zien opgaan.

Wanneer Bitcoin verkopen? Bestudeer de koersgrafiek!

Verkopen als de koers is gestegen en kopen na een daling. Klinkt eenvoudig, toch? Maar hoever moet de koers gedaald of gestegen zijn voordat je moet verkopen (of kopen)? Daarvoor is het verstandig om naar de koersgrafiek te kijken. Als je die bestudeert, zie je dat een koers vaak in een trend beweegt en ook richting steun- en weerstandzones wordt getrokken Het zijn deze zones waar kansen liggen. In de video hieronder leg ik kort uit hoe dat werkt. 

Neem een voorsprong op anderen, leer koersgrafieken 'lezen'!

Bitcoin en andere cryptovaluta zijn behoorlijk volatiel. Als ze stijgen kan het heel hard gaan. Maar dat geldt ook als ze dalen. Met beleggen in Bitcoin kan je dan ook in korte tijd veel verdienen én verliezen. Wil jij dat laatste voorkomen, dan is kennis van Technische Analyse een must. Technische Analyse is het herkennen van steeds terugkerende koerspatronen en het inspelen op koersbewegingen. In de video hierboven licht ik slechts een tipje van de sluier op, maar er valt veel meer over te vertellen. Iemand die dat als geen ander kan is Madelon Vos, ook wel miss Bitcoin genoemd.

Volg de gratis cursus Technische Analyse van miss Bitcoin zelf.

Madelon heeft een gratis introductiecursus Technische Analyse gemaakt waarmee jij kennismaakt met de handel in cryptocurrencies en je leert hoe je grafieken ‘leest’ met behulp van enkele simpele tools. Madelon gaat in deze cursus in op de volgende onderwerpen:

  • Hoe moet ik starten?
  • Wat is Technische Analyse?
  •  Welke tools zijn er?
  • Hoe kan ik grafieken lezen?
Deze gratis cursus is een opstapje naar de volledige cursus Technische Analyse.

Wat anderen zeggen over deze cursus:

Daniela:
“Uitmuntende cursus van Madelon”

Maikel:
“To the point en duidelijk zoals altijd”

Stephan:
“Een van de betere TA cursussen”

Francois:
“Need-to-know trading cursus”

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd

Leave a Comment