Home crypto Crypto trading voor ambitieuze beginners. Kopen of niet?

Crypto trading voor ambitieuze beginners. Kopen of niet?

by Peter Meijburg

Onlangs verscheen het boek Crypto Trading voor Ambitieuze Beginners, geschreven door Jelle Peters en Jan Robert Schutte. Omdat je op deze pagina bent beland, ben je waarschijnlijk benieuwd of dit boek iets voor jou is. Op bol.com krijgt het boek goeie reviews. Maar is dat terecht of is het weer het zoveelste Get Rich Quick boek? Ik heb het boek gelezen en hieronder geef ik mijn eerlijke mening.

Met hun boek richten Jelle Peters en Jan Robert Schutte zich op nieuwkomers in de cryptowereld. Beginnende traders die meer willen weten over Bitcoin en crypto’s en die ook daadwerkelijk geld willen gaan verdienen met crypto’s. Dus als jij jezelf tot deze groep rekent, lees dan vooral verder. 

Zelf omschrijven de auteurs in de inleiding helder wat hun voor ogen stond toen ze hun boek schreven:
“We wilden met Crypto Trading Voor Ambitieuze Beginners vooral een boek schrijven dat beginnende crypto traders een goede basis geeft om structureel succesvol te zijn op de cryptomarkt. Een boek dat je helpt een solide crypto portfolio op te bouwen en antwoord geeft op belangrijke vragen als: hoe spot je de beste coins; hoe zet je een goede trade op; hoe kun je extra rendement halen met je coins; en hoe kun je je trades beschermen tegen de notoir hoge volatiliteit op de cryptomarkt?”

Korte inhoudsopgave

Het boek is opgebouwd uit de volgende 6 delen (die weer zijn opgebouwd uit diverse hoofdstukken):

DEEL I: Crash Course in Cryptocurrencies

DEEL II: Zelf handelen in Cryptocurrencies

DEEL III: Essentiële Crypto Trading Tools

DEEL IV: Populaire Trading Strategieën

DEEL V: Hoe Word je een Succesvolle Crypto Trader

DEEL VI: Crypto Quiz

Je merkt het, zo’n beetje alle aspecten van bitcoin en andere cryptocurrencies komen aan bod.

Nu gaat het misschien wat ver om hier een hele samenvatting per hoofdstuk te geven. Maar enkele onderwerpen zijn naar mijn mening belangrijk genoeg om te noemen.
Zo geven de auteurs in hoofdstuk I een duidelijk beeld van wat crypto’s zijn, hoe de blockchain werkt en hoe je je eerste stappen zet als beginnend cryptotrader. Maar je krijgt ook antwoord op de vaak gestelde vraag: hoe kan ik cryptomunten veilig bewaren en uitgeven? Verder komen de belangrijkste coins in dit hoofdstuk aan bod, inclusief een korte omschrijving. Niet alleen Bitcoin, maar ook bijvoorbeeld Cardano, Tether, Chainlink Bitcoin Cash en nieuwkomer Polkadot. Erg handig als je op een feestje terloops het begrip ‘Relay Chain’ van het Polkadot Netwerk kan laten vallen. Reken maar dat je dan serieus wordt genomen 🙂

Snel een klapper maken met je eerste coins?

Veel beginnende cryptotraders springen meteen in het diepe in de hoop snel een klapper te maken met hun eerste coins. Helaas werkt het niet zo in de praktijk. Ja, klappers maken kan, maar ook omlaag! Deze beginners zouden er goed aan doen deel II aandachtig te lezen. In dit deel wordt antwoord gegeven op vragen die eigenlijk elke cryptotrader zich zou moeten stellen.

  • hoeveel geld heb je nodig om in crypto’s te handelen?
  • wat zijn de beste cryptomunten voor beginners?
  • wat is een realistische Return on Investment?
  • hoe vind je de beste coins?

Deel III behandelt de ins en outs van Fundamentele en Technische Analyse. Onmisbare informatie om goed beslagen ten ijs te komen. Bij Fundamentele Analyse gaat het bijvoorbeeld om vragen als: wat is de gedachte achter het project, wie zijn de oprichters van het project, hoe ontwikkelt een project zich? Handige links naar allerlei sites wijzen je verder de weg naar uitgebreide achtergrondinformatie.
Zo kan je een afgewogen keus maken, voordat je ergens instapt.
Heb je eenmaal een coin op het oog, dan is het de vraag: wanneer stap ik in?
Daarbij kan Technische Analyse je helpen. Technische Analyse is het bestuderen van koersen uit het verleden met als doel het voorspellen van toekomstige koersen.
Nu is het niet zo dat je met behulp van Technische Analyse waterdichte voorspellingen kunt doen, want dan zou iedereen in no time miljonair zijn. Je kunt wel je kansen op een succesvolle investering vergroten. Terecht dat er in dit hoofdstuk dan ook aandacht wordt besteed aan technische indicatoren en hoe je deze kunt gebruiken, hoe je koerspatronen kunt herkennen, hoe je gebruik kunt maken van steun- en weerstandzones etc.

In -en uitstappen of lange termijn investeren?

Ben jij van plan snel in- en uit crypto’s te stappen of ga je investeren voor de lange termijn? Ook als je dit nog niet zeker weet, is het raadzaam om hoofdstuk IV niet over te slaan. In dit hoofdstuk komen strategieën aan bod voor zowel de korte termijn trader als de investeerder. Wat ik zelf interessant vind, is dat ook opties aan bod komen. Na een korte uitleg over wat opties zijn en hoe ze werken, leer je hoe je op een relatief goedkope manier je posities kunt beschermen tegen koersdalingen. En reken maar dat cryptomunten behoorlijk kunnen dalen! Wat de meesten niet weten is dat je crypto’s ook met korting kunt kopen. Maar ook dat je extra rendement kunt maken op je coins. Ook dit komt allemaal aan bod.

TIP! Wist je dat je crypto’s met korting kunt kopen? Op pagina 149-150 van Crypto Trading voor Ambitieuze Beginners lees je hoe je dit doet.

Succesvolle cryptotraders en beleggers weten het: geld verdienen in de cryptomarkt is niet alleen maar een kwestie van timing. Op het goeie moment in- en uitstappen is belangrijk, maar er komt meer bij kijken. Zoals het hebben van een handelsplan. Of goed money management erop nahouden en niet te vergeten: je emoties buiten de deur zien te houden. Dat laatste is heel belangrijk. Cryptomunten zijn berucht volatiel. Als jij je emotioneel laat meeslepen in de rollercoaster trajecten die sommige coins afleggen, word je daar niet blij van. Hoe je je hiertegen wapent en een planmatige trader wordt, staat beschreven in hoofdstuk V. Dit hoofdstuk sluit af met de Tien Belangrijkste Trading Tips. Ik zou ze uitprinten en naast m’n laptop houden…

Als je tot hier bent gekomen in het boek, heb je behoorlijk wat kennis opgedaan over het handelen op de cryptomarkt. Als je die kennis voor de zekerheid wilt testen, dan is hoofdstuk VI een prima afsluiter. Aan de hand van 50 vragen en multiple choice antwoorden check je of je alle info hebt gesnopen en of je ‘ready to go’ bent.

Conclusie

Ik wist al wel het een en ander over bitcoin en crypto’s in het algemeen. Maar toen ik het boek uit had, was ik toch weer een stuk wijzer. Het boek staat boordevol achtergrondinformatie en praktische tips en is ook nog eens helder geschreven. Ik ben dan ook enthousiast over Crypto trading voor Ambitieuze Beginners.
Iedereen heeft dezelfde kansen in de cryptomarkt. Alleen, sommigen zijn in staat die kansen te benutten. Als jij tot die laatste groep wil behoren, zou ik dit boek zeker kopen.

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd

Leave a Comment